ANF Constable Past Paper 2022

Here you will find ANF Constable Past Paper 2022. Anti Narcotics Force (ANF) Constable paper was held on September 15, 2022. This is a paper of ANF Constable held in 2022 with a complete solution.

ANF Constable Paper of 2022

There are different portions made in the ANF constable paper of 2022 which are given below:

English Questions

The following questions were asked in the English portion of ANF paper 2022:

1. Waleed is a real Couch Potato. What does the metaphor couch potato mean?

Ans: Waleed is Lazy

2. The word “leaves” is a/an?

Ans: plural noun

3. Maria fell over the Cat.

Ans: Prepositional phrase

4. The sentence “but all of that is not its core”, means?

Ans: All of that is not its reality

5. The synonym of love is ___?

Ans: Beautiful

6. I am afraid I cannot afford to spend too much money. The underlined part of the sentence is a/an.

Ans: Infinitive

7. The man has been sent with other convicts to Australia. The underlined word means.

Ans: Prisoner

8. In fact it consumes more fresh water than any human activity.

Ans: Agriculture production

9. If he ___ more carefully he would not cause an accident.

Ans: Drove

10. “The man complaint that there was no bread”. The underlined part of the sentence is a/an.

Ans: Independent Clause

11. I agree ___ you in this matter.

Ans: With

12. She was angry ___ my behavior.

Ans: At

13. They were angry ___ me.

Ans: with

14. He will ___ before the judge.

Ans: before

15. He is afraid ___ moving about in dark.

Ans: of

16. India is hostile ___ her neighbors.

Ans: to

17. He ___ from East Indies and was ___ in the Thames.

Ans: Came, drowned

18. In other words man ___ hard for life.

Ans: had been struggling

19. She ___ clothes for two hours.

Ans: will have been washing

20. If I had not caught him, he ___?

Ans: would have been drowned

Islamic Study Questions

The following questions were asked in the Islamic Study portion of the ANF paper of 2022:

21. First of all Holy Quran was collected by?

Ans: Hazrat Abu Bakar (R.A)

22. Collection of Holy Quran was completed in how many terms?

Ans: 3 terms

23. Allah will love you due to?

Ans: Obedience of Holy Prophet (PBUH)

24. Who sent copies of the Holy Quran to provincial governments?

Ans: Hazrat Usman (R.A)

25. Last Holy Book of Allah is?

Ans: Holy Quran

26. Who is responsible for the protection of the Holy Quran?

Ans: Allah

27. In which battle ransom of a prisoner is to teach 10 Muslim children?

Ans: Battle of Badar

28. Zakat cannot be given to:

Ans: Parents, Offsprings, Syed Family (Cannot be given to All of these)

29. Who did Jehad against those who denied paying Zakat?

Ans: Hazrat Abu Bakar (R.A)

30. Zakat is defined on how many sheep and goats.

Ans: 40 Sheep & goats

31. How many times Zakat is mentioned along with Salat in the Holy Quran?

Ans: 82 times

32. Allah promised the Muslims that:

Ans: He will cast terror into the hearts of Infidels

33. What is the literal meaning of Betray?

Ans: Deceive, cheating, dishonesty (All of these)

34. Which is included in Fraiz-e-Wuzu?

Ans: to wash the mouth, wipe the head with a wet hand, wash the feet (All of these)

35. Ghaseel-ul-Malaika is the title of:

Ans: Hazrat Hanzala (R.A)

36. Which Prophet is most mentioned in the Holy Quran?

Ans: Hazrat Musa (A.S) (135 times)

37. Battle of Yama is fought against?

Ans: Muslima Kazab

38. Koofa was built on the orders of?

Ans: Hazrat Omar (R.A)

Tripoli was conquered in the reign of?

Ans: Hazrat Omar (R.A) 643 A.D

39. The fourth pillar of Islam is?

Ans: Zakat

Pakistan Study Questions

The following questions were asked in the Pakistan Study portion of the ANF paper of 2022:

40. Bhutto Declared a new labor policy on?

Ans: February 10, 1972

41. In which century did Pakistan come into being?

Ans: 20th Century

42. A seat of ___ was created to bring the owner and labor closer together in factories.

Ans: Coordinator

43. Total members of the National Assembly are:

Ans: 342 members

44. Head of the State according to the 1973 constitution is:

Ans: President of Pakistan

45. International Islamic University Islamabad started working on?

Ans: 1981

46. The largest organization of the United Nations (UN) is?

Ans: General Assembly

47. Who compiled the first Urdu Deewan?

Ans: Sultan Muhammad Qutub Shah

48. What does UNO stand for?

Ans: United Nations Organization

49. When was the fight for freedom fought in the Sub-continent?

Ans: 1857

50. When was the Lucknow pact made between Muslim League and Congress?

Ans: 1916

51. In the Southern range of Pakistan, there is a mountain range called?

Ans: Koh-e-Kirther

52. Who was the Head of the Boundary Commission between India & Pakistan?

Ans: Sir Radcliff

53. Indus Water Treaty was negotiated by?

Ans: World Bank

54. The growth of an economy from a backward to an advanced economy is known as:

Ans: Economic Development

55. Indus Water Treaty was made in the year?

Ans: 1960

56. The second constitution of Pakistan was enforced on?

Ans: 8th June 1962

57. The British government announced the termination of its control over India and Pakistan states on?

Ans: 3rd June 1947

58. The Constitution of 1956 remained implemented for?

Ans: 2 years and 7 months

59. how many words are in our national anthem?

Ans: 49

60. Which is the second biggest Dam in Pakistan?

Ans: Mangla Dam

61. Which country won the fifth Cricket World Cup hosted by Australia and New Zealand?

Ans: Pakistan

62. Which city is called the heart of Khyber Pakhtunkhwa?

Ans: Peshawar

63. Mir Moazzam Minar is located in which city?

Ans: Sukkur

64. The Supreme Court of Pakistan is located in which city of Pakistan?

Ans: Islamabad

65. Which district of Balochistan contains a huge deposit of Copper?

Ans: Chaghi (Reko Diq)

66. The length of Karakoram High in Pakistan is?

Ans: 1300 KM

67. Pakistan National Fruit of Summar season is?

Ans: Mango

68. What does CPEC stand for?

Ans: China Pakistan Economic Corridor

General Knowledge Questions

The following questions were asked in the General Knowledge portion of the ANF paper of 2022:

69. What is the name of the US parliament?

Ans: Congress (Congress = Senate + House of representative)

70. The first woman Prime Minister of Bangladesh is?

Ans: Begum Khalida Zia

71. 1st May is observed all over the world as Labour Day in honor of working people of?

Ans: Chicago

72. Which of the following fort was built by Mughal Emperor Zaheer Ud Din Babar in the 16th Century A.D?

Ans: Bala Hisar Fort, Peshawar

73. Who is considered the first poet of the Punjabi Language?

Ans: Baba Farid Ganj Shakar

74. UN headquarter is located in?

Ans: New York (USA)

75. Which country is called the land of the rising sun?

And: Japan

76. Which natural thing can survive for centuries?

Ans: Honey

77. Badshahi Mosque in Lahore was built by?

Ans: Aurangzeb Alamgir

Computer Questions

The following questions were asked in the Computer portion of the ANF paper of 2022:

78. ___ key is used to change the lowercase letter to uppercase.

Ans: Caps Lock

79. The CPU stands for?

Ans: Central Processing Unit

Job-Related Questions

The following questions were asked in the Job-Related portion of the ANF paper of 2022:

80. An official appointed in Federal Government shall remain on probation for a period for?

Ans: one year

81. SPP stands for?

Ans: Special Public Prosecutor

82. Drug addiction is caused by ___ factors?

Ans: Environmental

83. Section 66 of CNS Act deals with?

Ans: Extradition

84. ANF regional directorate North is located at:

Ans: Rawalpindi

85. Drug affects your ___.

Ans: Lungs, Heart, Brain (All of these)

86. ANF stands for?

Ans: Anti Narcotics Force

87. Motto of ANF is:

Ans: Drug-Free Society

88. ANF helpline is:

Ans: 1415

89. Rank of Force Commander of a regional directorate is:

Ans: Brigadier

90. Ministry of Narcotics Control was established in:

Ans: August 2017

91. FIR stands for:

Ans: First Information Report

92. CNSA stands for:

Ans: Control of Narcotics Substances Act

93. Prohibition of Acquisition and possession of assets derived from Narcotics offices, elaborated in section ___ of CNSA 1997?

Ans: section 12

94. Which of the following contraband items does not come under the jurisdiction of ANF?

Ans: Alcohol

95. Section 52, of the Control of Narcotics Substances Act 1997 bounds ___ to register addicts?

Ans: Provincial Government

96. Section ___ of the Control of Narcotics Substances Act deals with the jurisdiction of the Special Court.

Ans: Section 45

97. Regional Directorate North ANF looks after:

Ans: Northern Areas of Pakistan, Only Rawalpindi Division, Only Kashmir, (All of these)

98. According To CNSA 1997, one can be arrested on suspicion of drug selling?

Ans: True

99. ANF is an official department of which Country?

Ans: Pakistan

100. ANF is a Federal department of Provincial?

Ans: Federal

This is the solution to the paper of Constable in ANF held on September 15, 2022.

You may also like these:

Job Tests

Job Test in Pakistan

Here, you will find various job tests conducted by FPSC, PPSC, NTS, OTS, PTS, and other departmental base examinations. These Job Tests will help students in understanding the concept of examination before appearing in the final examination.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

three − two =